U bent hier: Home › Jeugd

Jeugd

JEUGD BIJ JEU DE BOULESCLUB 'T DUPKE
 
JBC 't Dupke mag zich verheugen in een groeiende belangstelling bij jeugd. Steeds meer dringt het nu ook in Nederland door dat pétanque een uitdagende sport is voor jeugd en jong volwassenen. Onze vereniging telt zelfs enkele jeugdige spelers die landelijk en internationaal naam maken. Zo is daar clublid Joey van Doorn, topspeler in Nederland die met zijn 18 jaar komende oktober 2012 namens Nederland wordt afgevaardigd naar het WK in Marseille. Op zijn 9
e jaar begonnen heeft hij in 9 jaar tijds dit niveau weten te bereiken.Onder onze topspelers zijn er verscheidene die op het hoogste niveau spelen. Al deze spelers zijn jong begonnen met de sport.
 
Eén ding is wel duidelijk, pétanque is een echte sport die ook voor jeugd uitdagend is. Het is zelfs belangrijk dat je er jong mee begint, wil je het goed onder de knie krijgen. Het is een teamsport en concentratiesport en het vraagt veel technische vaardigheid. Dat bereik je alleen door veel trainen en oefenen en wedstrijden spelen.
 
JBC 't Dupke biedt jeugd vanaf ca. 12 jaar de mogelijkheid om door training en begeleiding goed te worden in deze sport. Binnen een officiële club, aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond, kunnen zij deelnemen aan competities en toernooien. Bovendien kan het het hele jaar door gespeeld worden dankzij de prachtige binnenbanen.
 
Als je belangstelling hebt, neem dan vooral contact op het ons. Dat kan door het invullen van het contactformulier elders op deze website.

foto: Joey van Doorn geeft instructie aan leerlingen Elde College
Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Maart 2021 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Laatste Nieuws:

16-06-2020

EK pétanque komt naar 's-Hertogenbosch

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...