U bent hier: Home › Vereniging › 't Dupke

Over 't Dupke

Welkom bij JBC 't Dupke

 Jeu de boules, of beter gezegd, pétanque, roept al gauw het beeld op van mannen en vrouwen die onder een groene plataan in een dorpje in Frankrijk een potje boulen. Met de zomervakantie voor de deur halen veel vakantiegangers de ballen uit de kast voor een goed partijtje op de camping.

De werkelijkheid is dat jeu de boules zowel een spel als een sport is. In Nederland is het zelfs de snelst groeiende tak van sport. Jong en oud en man en vrouw meten zich het hele jaar door in verenigingsverband met elkaar. Er bestaat een uitgebreide competitie, georganiseerd door de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel heeft sinds zijn oorsprong in de zeventiger jaren zijn sporen verdiend! Zowel in recreatief als prestatief opzicht heeft de vereniging zich in de regio 's-Hertogenbosch een goede naam verworven.
Een groep van recreatieve spelers treffen elkaar in een ontspannen sfeer, terwijl de meer prestatief ingestelde leden deelnemen aan de landelijke competitie. De vereniging zet zich speciaal in om de sport een ruimere bekendheid te geven bij de jeugd.

Het ogenschijnlijk eenvoudige 'spelletje' biedt in de praktijk veel uitdaging in vaardigheid en inzicht. Ben je bijvoorbeeld bekend met termen als bâtard, portée, carreau, pointeur? Alle leden wordt daarom de gelegenheid geboden om zich door training en oefening verder te bekwamen in deze sport. De club adviseert desgewenst in de keuze van de op de persoon toegesneden boules.

De vereniging is de trotse bezitter van een mooie buiten- en binnenaccommodatie 'de Voltreffer'.

Als je nader wilt kennismaken met het pétanque ben je bij ons van harte welkom! Je kunt vrijblijvend in een kennismakingsperiode van 2 maanden proeven aan de sfeer en de mogelijkheden van onze club. Je hoeft slechts het contactformulier hiertoe in te vullen, wij nemen dan snel contact op om af te spreken hoe wij je op een van onze speeldagen kunnen ontvangen. En neem vooral je boules mee (de club heeft zo nodig ook boules beschikbaar) en speel een partijtje mee!

Als het je bevalt nodigen we je van harte welkom uit om lid te worden van onze vereniging. Je doet dat door het aanmeldingsformulier dat onder de rubriek 'Vereniging/Aanmelding' is opgenomen, in te vullen. Onder 'Vereniging/Lidmaatschap' staat ook informatie over de contributie.
Je kunt je als lid inschrijven met een clublicentie of een wedstrijdlicentie. Bij een wedstrijdlicentie kunt je ook deelnemen aan toernooien bij andere verenigingen en aan de competitie. Tenslotte bestaat ook de mogelijkheid tot inschrijving met een jeugdlicentie (leeftijd 6 tot 18 jaar).

Wij willen je uiteraard desgewenst ook persoonlijk uitgebreider informeren over onze vereniging en de mogelijkheden (zie onder 'Contact').

Bank: NL79 RABO 0147 1600 49
KvK: V 217695

 

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Januari 2021 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Laatste Nieuws:

16-06-2020

EK pétanque komt naar 's-Hertogenbosch

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...