U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: 't Dupke 1 een stap dichter bij het landkampioenschap
   (16-02-2020)

'T DUPKE 1 EEN STAP DICHTER BIJ HET LANDKAMPIOENSCHAP

Afgelopen zaterdag vond een cruciale wedstrijd plaats tussen de nummers 1 en 2 in de Topdivisie van de Nationale Pétanque Competitie (NPC). Les Cailloux uit Zeist kwam op bezoek in Sint-Michielsgestel met één puntje meer op de ranglijst dan 't Dupke. De tegenstander was inmiddels al 2 keer landskampioen en stond op scherp om die titel te prolongeren. Uiteraard had het team van 't Dupke zich ook goed voorbereid en kon eveneens bogen op een uitzonderlijk goede spelersselectie.

De eerste ronde ging van start en meteen werden de ambities van beide teams al duidelijk. Puntje voor puntje kropen ze in een strijd van 3 doubletten redelijk met elkaar op, zij het dat 't Dupke op alle velden voor bleef staan. Goed geconcentreerd en scherp trok uiteindelijk het thuisteam de eerste 3 punten naar zich toe. De meest wenselijke uitgangspositie, waarbij 't Dupke puur voor de winst moest gaan. Vervolgens speelde de teams twee triplet-partijen en ook die wist 't Dupke binnen te halen. Daarmee was in deze ronde de winst al binnen, aangezien er maximaal 8 punten gehaald kunnen worden. Met in de laatste ronde van weer 3 doubletten behaalde het team in een paar zinderende partijen nog twee partijen binnen. Met een fantastische eindstand van 7-1 kan het team de eindspurt in de competitie in gaan. Die bestaat uit nog drie zaterdagen tegen teams die allemaal lager staan. Geen uitgemaakte zaak natuurlijk, een foutje kan immers in een klein hoekje zitten en het gaat over slechts één puntje meer dan Les Cailloux.

Als ook die afsluitende dagen met winst worden afgerond mag JBC 't Dupke zich op 28 maart a.s. voor de tweede maal landskampioen noemen.

 

team Dupke 1 (op de foto ontbreekt Noëlle Viguurs)

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Alle activiteiten en toernooien 2020 van 't Dupke zijn bekend.
   (30-01-2020)

ALLE ACTIVITEITEN VAN 'T DUPKE OP EEN RIJ

Alle evenementen en toernooien 2020 van JBC 't Dupke zijn inmiddels bekend. Voor de eigen leden zijn er de gebruikelijke interne toernooien en de mix avonden op donderdag.

Verder zijn er weer diverse aantrekkelijke toernooien die voor iedereen toegankelijk zijn. Met het Milkshake toernooi wordt op 18 april het buitenseizoen officieel geopend. Er worden 3 doubletpartijen gespeeld in wisselende samenstelling.

Op 7 juni staat een Man-Vrouw toernooi op de agenda. En op 28 juni speciaal voor mensen met een bondslicentie  een sextetten toernooi. Dat is een ultieme uitdaging voor het spelen in een groter team.

 Op 5 juli is er een voor 't Dupke nieuwe activiteit met een Lady's Day Promotietoernooi. Wij verwachten dat daar grote belangstelling voor zal zijn, dus tijdige inschrijving is aan te raden.

En als laatste het traditionele Zegenwerptoernooi op 6 september. Dat bestaat eigenlijk uit 2 toernooien op één dag. Eén voor licentiespelers  en één voor recreatieve spelers. Die laatste is weer voor iedereen toegankelijk.

Er is weer al met al heel wat te beleven, noteer dus de data alvast in je agenda. En als je slim bent meld je je meteen aan voor de activiteiten die je aanspreken.

Elders op de website onder 'Evenementen' - 'Toernooien' is uitgebreider informatie te vinden en wordt aangegeven hoe je je kunt inschrijven. Doe het nú!

 

Voor een beknopt overzicht van alle activiteiten: klik hier

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Jeu de boules is helemaal hip!
   (30-01-2020)

JEU DE BOULES IS HELEMAAL HIP!

 Het aantrekkelijke van jeu de boules is dat je het op elke leeftijd kunt spelen: jong en oud, mannen en vrouwen, ongeacht je speelniveau. Je bent in beweging, treft er gelijkgezinden en kunt in een ontspannen sfeer een sportieve prestatie neerzetten. Feitelijk kan iedereen het spelen.

De populariteit van het 'oubollige' jeu de boules neemt hand over hand toe. In diverse grote steden openden horecazaken hallen met jeu de boulesbanen. In Amsterdam, Rotterdam en Tilburg bijvoorbeeld. Daar blijkt een grote mengeling van mensen op af te komen voor een partijtje boulen in een lekkere sfeer. Studenten tref je daar aan, groepen volwassenen die een actief uitje willen, ouders met kinderen. Het kan allemaal. Zomaar een dagje erop uit, vanwege de gezellige sfeer en het ontmoeten van anderen.

JBC 't Dupke voldoet feitelijk ook aan die behoefte, en biedt zelfs nog het nodige extra.
Allereerst: JBC 't Dupke heeft een prachtige ambiance met 32 buitenbanen en 6 binnenbanen en een barruimte met mooi uitzicht op de binnenbanen. Dank zij de mooie binnenbanen kan er het hele jaar door gespeeld worden, het weer is wat dat betreft geen spelbreker.

Hoe kun je bij onze vereniging aan je trekken komen?

Groepsuitjes: een keer met elkaar aan de slag

Er zijn groepsuitjes voor vrienden, familie, buurtbewoners, collega's op het werk, kinderen die met elkaar een dag of avond actief met elkaar bezig willen zijn.
Wij heten groepen welkom, geven uitleg over de regels van het spel en de speeltechniek en geven adviezen tijdens het spelen. Speelmateriaal wordt ter beschikking gesteld.

Deze 'kennismaking' met jeu de boules wordt op de persoonlijke wensen afgestemd. In overleg wordt gekeken naar de verwachtingen, de opzet, tijd en uur. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er buiten of binnen gespeeld worden.
Voor afspraken voor een groepsuitje is het een kwestie van via de website een mailtje sturen.

Regelmatig jeu de boules voor de recreatieve speler

Het is daarnaast ook uitnodigend voor ieder die meer voelt voor het gewoon een of meer keren per week lekker een paar uurtjes ontspannen spelen en anderen ontmoeten. De vaste openingstijden bieden voor ieder wel mogelijkheden om een geschikte dag te kiezen. Door de week overdag zal vooral de ouderen onder ons goed uitkomen, voor de jongere garde, werkenden, studenten en jeugd, bieden de maandag- en donderdagavond en de zaterdag mogelijkheden.

Pétanque voor de wedstrijdspeler

Veel mensen spelen van jongs af al veld- en zaalsporten die veel van je conditie vragen. Op gegeven moment word je helaas blessuregevoeliger en moet je stoppen. Het pétanque is dan wellicht een interessant alternatief (in de wedstrijdsport wordt eerder gesproken over pétanque). Het is een uitdagende teamsport, waar het nodige wordt gevraagd van je speelvaardigheid, het tactisch inzicht en je mentale weerbaarheid. Het is aantrekkelijk omdat het in competitieverband wordt gespeeld en de nodige toernooien openstaan voor de fervente wedstrijdspelers. De competities en de meeste toernooien worden georganiseerd vanuit de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), waar 't Dupke lid van is. Als lid van 't Dupke kun je aan al die activiteiten deelnemen.

JBC 't Dupke behoort al vele jaren tot de top 4-clubs van Nederland en is daarmee ook aantrekkelijk voor de ambitieuze, jongere speler.

Toernooien, voor elk wat wils

JBC 't Dupke organiseert jaarlijks verschillende toernooien. Enkele daarvan zijn voorbehouden aan de leden van een bij de NJBB aangesloten vereniging. Daarnaast zijn er ook enkele promotietoernooien die vrij toegankelijk zijn voor iedereen. In de praktijk worden die veel bezocht door jong en oud uit de omgeving van Sint-Michielsgestel. Zo is het jaarlijks terugkerend Zegenwerptoernooi begin september een Bourgondisch gezellige happening. Een soort sportieve ontmoeting met een knipoog.

Lidmaatschap overwegen? Eerst een gratis proeflidmaatschap

Ieder kan vrijblijvend 2 maanden met een gratis proeflidmaatschap komen spelen op alle openingstijden. De sfeer proeven, kijken of het wat voor je is en of de club je aanstaat. Geen eigen boules? Geen probleem, op de club zijn er die je kunt gebruiken.
Het is overigens ook een goedkope sport, het lidmaatschap is ca. € 100,= per jaar.

Nieuwe leden worden geholpen om het spel beter door te krijgen. Daarnaast verzorgt de vereniging voor de geïnteresseerden trainingen voor recreatief spelende leden en voor wedstrijdspelers. En ja, of wij je in korte tijd een sterspeler jeu de boules kunnen maken, dat lijkt wel wat veel gevraagd. Maar wij dagen eenieder uit om de kennis en de veelzijdigheid van de techniek beter onder de knie te krijgen.

Belangstelling gewekt? Kom op een van de openingstijden langs bij JBC 't Dupke. Extra informatie is elders op de website te vinden.
Daarnaast kan men ook telefonisch informatie krijgen per mail
info@dupke-jeudeboules.nl of telefonisch 073- 5514683.

Voor interessante informatie over het jeu de boules verwijzen wij graag naar de volgende website:

 

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Het bestuur gaat de Nieuwsbrief voorleden nieuw leven inblazen.
   (03-01-2020)

Voor leden is de Nieuwsbrief met actuele nieuwtjes te lezen onder het clubnieuws: klik hier

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Vrouwen eindigen bij laatste 8 tijdens WK tripletten in Cambodja.
   (26-11-2019)

VROUWEN EINDIGEN BIJ LAATSTE 8 TIJDENS WK TRIPLETTEN IN CAMBODJA

Sandy Rikkers, Katy Kamps-Bosch, Ria Bronsema en Jenny den Baas (JBC 't Dupke, 2e van links - red.) hebben Nederland van 17 tot 24 november 2019 in Phnom Penh, Cambodja, vertegenwoordigd op het WK Tripletten voor vrouwen. Dat deden zij met een plek bij de beste 8 van de wereld als eindresultaat. In de kwartfinale was Frankrijk te sterk. Thailand werd uiteindelijk wereldkampioen door in de finale Laos te verslaan.

Het toernooi begon voor Nederland met een valse start tegen Israël (4-8), maar die verliespartij werd tegen Mongolië rechtgezet (9-5). Daarna werd er wederom verloren, van Finland (13-7), waardoor de tweede dag bijzonder spannend was voor de Nederlandse equipe.

Het bleek minder spannend dan gedacht, want door winst op Hongarije (13-1), Australië (13-6) en Maleisië stond Nederland in de 1/8ste finale. Daarin was Israël wederom de tegenstander. Waar er eerst nog werd verloren, werd het nu 13-10 voor de Nederlandse dames.

Frankrijk
In de kwartfinale was het enige ander overgebleven Europese land, Frankrijk, de tegenstander. Zij waren met 13-3 te sterk voor de Nederlandse afvaardiging, waardoor het WK eindigde bij een plek bij de laatste 8 van de wereld.

bron: NL Pétanque

In de Utrechtse Sportkrant verscheen een aardig artikel naar aanleiding van dit kampioenschap: klik hier

(Terug naar boven)

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Februari 2020 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
Laatste Nieuws:

16-02-2020

't Dupke 1 een stap dichter bij het landkampioenschap

Lees meer...

30-01-2020

Alle activiteiten en toernooien 2020 van 't Dupke zijn bekend.

Lees meer...

30-01-2020

Jeu de boules is helemaal hip!

Lees meer...

03-01-2020

Het bestuur gaat de Nieuwsbrief voorleden nieuw leven inblazen.

Lees meer...

26-11-2019

Vrouwen eindigen bij laatste 8 tijdens WK tripletten in Cambodja.

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Registratie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...