U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: De evenementenkalender 2019 belooft weer veel goeds.
   (12-02-2019)

EVENEMENTEN 2019

In 2019 vinden er weer allerhande toernooien en evenementen plaats, voor ieder wat wils. Er zijn open toernooien die voor iedereen toegankelijk zijn, voor recreanten of voor wedstrijdspelers, specifiek voor clubleden en voor niet-leden. Op deze website zijn ze opgenomen in de rubriek in een overzicht 'Evenementen', een kort overzicht met data staat in een te downloaden pagina. Noteer het alvast in je agenda en schrijf je vooral in. Het beloven weer mooie, actieve dagen te worden.

Voor verdere informatie: klik hier

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: NPC, een lastig weekendje voor Dupke 1
   (23-01-2019)

NPC, EEN TUSSENSTAND

De NPC is zo ongeveer halfweg de competitie. De populariteit om deel te nemen aan deze competitie neemt toe, de tegenstand wordt groter en het niveau stijgt. Het eerste team wist zich tot nog toe heel goed wisselend te handhaven in de strijd om de 1e plaats. Tot afgelopen weekend, uit tegen Amicale Boule d'Argent, nog ongeslagen en slechts één puntje boven Dupke 1,de strijd ging echt om de eerste plaats. En dat pakte dit keer niet goed uit. Werd dat team thuis nog met een gelijk spel naar huis gestuurd, nu moest 't Dupke in deze tegenstander zijn meerdere erkennen. Daarmee zakte het team plotsklaps naar de 4e plaats. Nu liggen de 2e, 3e en 4e plaats wel héél dicht bij elkaar, dus de strijd is nog niet verloren. Maar fouten worden inmiddels snel afgestraft. Voor de kwaliteit vande competitie is dat overigens wel goed.

Het tweede en derde team doen het dit jaar tot nog toe duidelijk minder, ook daar is de tegenstand sterker. Alleen het vierde team rijgt de ene aan de andere overwinning. Ze staan tweede maar hebben een ronde minder gespeeld.

Meer informatie over de NPC is elders op de website te vinden: klik hier

Voor de tussenstand: klik hier

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Gaat pétanque in 2024 olympisch worden?
   (21-11-2018)

WORDT PÉTANQUE EEN OLYMPISCHE SPORT?

Als je naar de Olympische spelen kijkt zie je een groot scala aan populaire en soms ook wat minder populaire of zelfs wonderlijke sporten. Ja, en wat zouden wij als fanatieke spelers liever willen dan dat pétanque in dat rijtje aansluit? Frankrijk is hét land waar het ooit begon en pétanque een enorm populaire sport is. Je kunt, anders dan bijvoorbeeld in Nederland, ook op TV belangrijke partijen volgen. Er gebeurt ook veel, anders dan bij voetbal wordt er hoe dan ook steeds iedere ronde gescoord, met prachtige plaatsballen of een schot met carreau.

Wat is het geval? Frankrijk is gekozen als organisator van de Olympische 2024. Elk organiserend land mag zijn eigen ideeën inbrengen welke sporten hij buiten het vaste programma wil inbrengen. Dat heeft heel wat voeten in de aarde omdat altijd het Olympisch Comité het laatste woord heeft. Daar gaan jarenlange goede voorbereidingen in zitten en zoveel hoofden zoveel zinnen. Frankrijk zal Frankrijk niet zijn als hun populaire sport 'Pétanque' in 2024 niet de volle aandacht krijgt. Daarom wil het Franse Olympisch Comité in 2024 pétanque tot Olympische sport verheffen. Het definitieve en volledige programma van de Spelen 2024 wordt officieel vrijgegeven in december 2020, wat dat betreft moeten we helaas nog wel geduld beoefenen voor we daarover zekerheid hebben.

Het zou een enorme impuls voor de Pétanque-sport zijn. Dan zou zelfs het soms wat stoffige imago definitief verleden tijd zijn en ook de jeugd voortaan aanspreken. De afgelopen jaren heeft JBC 't Dupke er alles aan gedaan om pétanque als wedstrijdsport te promoten. En met succes, want op dit moment heeft de vereniging 4 teams die deelnemen aan de Nationale Pétanque Competitie en is het 1e team zelfs landskampioen 2017 en werd 5e bij de landskampioenen die dat jaar voor de Eurocup streden.

We hebben nog even te gaan, dus. Ook in Nederland hebben we de tijd om onze prestaties met het nieuwe bondsbeleid stevig op de kaart te krijgen. We zullen er in de pétanquewereld Nederland nog heel wat werk voor moeten verzetten, maar wie weet zal dan ook Nederland vertegenwoordigd zijn bij de Olympische Spelen 2024!

Voor meer informatie: klik hier

(Terug naar boven)

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Maart 2019 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Laatste Nieuws:

12-02-2019

De evenementenkalender 2019 belooft weer veel goeds.

Lees meer...

23-01-2019

NPC, een lastig weekendje voor Dupke 1

Lees meer...

21-11-2018

Gaat pétanque in 2024 olympisch worden?

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Registratie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...