U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: Nationale Petanque Competitie (NPC) gaat op 21 september weer van start.
   (10-08-2020)

NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) GAAT OP 19 SEPTEMBER A.S. WEER VAN START

Inmiddels is het definitieve speelschema bekend (klik hier). Er doen wederom 4 teams van 't Dupke mee aan de competitie. De divisies bestaan uit 8 teams in een poule, die elkaar in de periode september-april een keer uit en een keer thuis ontmoeten. De Topdivisie speelt landelijk en de laagste divisies spelen regionaal. Het eerste team werd afgelopen seizoen landskampioen en zou opgaan voor het Europees kampioenschap. Helaas was corona daarbij een spelbreker, de Europese kampioenschappen zijn afgeblazen. Het is nog niet duidelijk hoe het komend seizoen wat dat betreft er gaat uitzien, maar laten we hopen dat het eerste team even goed presteert en alsnog Europees kan gaan spelen .

Het komend seizoen zal nog heel wat creativiteit vergen. De binnenaccommodatie is vanwege de corona te klein om 2 teams tegelijkertijd te laten spelen. Er moeten met ontvangende teams afspraken gemaakt worden over het spelen op verschillende tijdstippen, bijvoorbeeld op de zaterdagochtend en 's middags of eventueel uitwijken naar het spelen op zondag.

Ons 1e team speelt in de Topdivisie, het 2e team  in de 3e Divisie, het 3e team speelt in de 4e Divisie en het 4e team komt uit in de 6e Divisie.

Vanwege de corona mag er helaas geen publiek zijn, noch in de zaal noch in de kantine. Ieder risico tot besmetting moet worden voorkomen.

Voor verdere informatie over de NPC, waaronder speeldagen en de teamsamenstelling, verwijzen we naar de 'competitie'-pagina.

 

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: EK pétanque komt naar 's-Hertogenbosch
   (16-06-2020)

EK PÉTANQUE KOMT NAAR 'S-HERTOGENBOSCH

Noteer het vast in je agenda, van 13 tot en met 17 juli 2022 wordt in 's-Hertogenbosch het EK pétanque gespeeld. De Parade wordt dan omgetoverd tot een grote boulodrôme. Wil je alle cracks uit Europa bij elkaar zien, dan wordt dit toch wel zo om de hoek een topevenement dat je niet mag missen.

Wij verwijzen graag naar onderstaand artikel dat de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) daarover heeft laten verschijnen:

De Europese Kampioenschappen Pétanque worden in 2022 gehouden in ’s-Hertogenbosch.

De Europese Kampioenschappen Pétanque 2022 vinden plaats op de Parade. Op het beroemde plein komen 22 overdekte pétanquebanen, waar de beste pétanquespelers van Europa gaan strijden om de Europese titels in de categorieën tête-à-tête (mannen en vrouwen), doubletten (mannen en vrouwen) en mix (man/vrouw). Naast de wedstrijden, is het de bedoeling dat de toeschouwers onder meer kunnen genieten van lekker eten en drinken, muziek en andere vormen van entertainment.

EK Pétanque in de strijd tegen eenzaamheid
Heel belangrijk is bovendien de maatschappelijke spin-off van het evenement. Eén van de doelstellingen van de Europese Kampioenschappen Pétanque 2022 is om eenzaamheid met name onder ouderen terug te dringen. Onder meer door oud én jong aan te moedigen gebruik te maken van de bestaande pétanquebanen in de stad. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende side-events om mensen via het evenement aan het sporten en bewegen te krijgen.

Burgemeester Jack Mikkers en wethouder Sport c.a. Huib van Olden van de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn blij dat ’s-Hertogenbosch na de succesvol verlopen Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 opnieuw een groot sportevenement mag organiseren. 'Het evenement past uitstekend bij het sportieve en sociale karakter van deze gemeente. Een plek waar gastvrijheid en ontmoeting in ons DNA zitten. Een plek waar topprestaties mogelijk gemaakt worden. En waar we kijken naar maatschappelijke activiteiten die verbindingen en ontmoetingen met onze inwoners bewerkstelligen. Zodat iedereen mee kan doen.'

Imago pétanque en het belang van sportevenementen
Voor de NJBB zijn de EK in ‘s-Hertogenbosch een schitterende manier om het 50-jarig bestaan van de bond te vieren. NJBB-voorzitter Lieke Vogels: 'Pétanque heeft als serieuze competitiesport alles in zich en draagt bij aan sportiviteit, vitaliteit en maatschappelijke waarde. Wij kunnen met dit EK laten zien dat het een sport is voor iedereen en daarmee Pétanque beter positioneren en het  imago verbeteren.  Pétanque is namelijk helemaal hip. Overal in Europa zie je zogenaamde Jeu de Boules Bars ontstaan en jongeren de sport spelen. Wanneer de EK meer Pétanque spelers op de been brengt en de aanwas van nieuwe leden als effect heeft, zijn we als NJBB natuurlijk helemaal blij. De komst van de EK is voor de pétanquesport in Nederland een nieuw hoogtepunt.'

Michel Reinders, directeur van BrabantSport, is eveneens blij met het binnenhalen van de Europese Kampioenschappen Pétanque 2022. “Sportevenementen zijn en blijven zeer belangrijk voor de welvaart in Brabant en het welzijn van de Brabanders. Door samen op te trekken met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de NJBB, de verschillende clubs en het bedrijfsleven kan heel Noord-Brabant straks profiteren van het evenement, zowel op sportief, als economisch en sociaal-maatschappelijk vlak. We kunnen hiermee wederom laten zien dat we Brabant sterker maken door sport.”

Coronaproof evenement
Eric Kersten van sportevenementenbureau Team TOC geeft aan dat het evenement volledig 'coronaproof' kan worden georganiseerd. Na de afgelasting van verschillende evenementen door Corona, zorgt het succesvolle bid van de EK Pétanque 2022 eindelijk weer voor goed nieuws voor het Osse bedrijf. Kersten: 'Hopelijk wordt alles snel weer zoals het was, maar ook als dat niet zo is, zijn we creatief genoeg om kansen te zien en klaar om mooie evenementen te organiseren.'

 

bron:

NL Pétanque
NJBB

(Terug naar boven)

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Oktober 2020 »
M D W D V Z Z
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Laatste Nieuws:

10-08-2020

Nationale Petanque Competitie (NPC) gaat op 21 september weer van start.

Lees meer...

16-06-2020

EK pétanque komt naar 's-Hertogenbosch

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...