U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: Man-vrouw toernooi op zondag 26 mei.
   (10-05-2019)

OPEN MAN-VROUWTOERNOOI JEU DE BOULES SINT-MICHIELSGESTEL

Op zondag, 26mei a.s. is er een voor ieder toegankelijk doublettentoernooi op de  mooie ambiance van JBC 't Dupke, Zegenwerp 1 C, 5271NC te Sint-Michielsgestel. Er wordt gespeeld met 4 voorgelote wedstrijden.

Dit is een prachtige gelegenheid voor mensen uit de omgeving van 's-Hertogenbosch om op een sportieve manier kennis te maken met het jeu de boules. 't Dupke wil hiermee alvast een heerlijk Frans gevoel oproepen met het oog op de naderende vakantie. Het mooie van jeu de boules is dat het op alle leeftijden gespeeld kan worden, van jong tot oud en zowel voor meisjes/jongens en dames/heren. Wie weet, wil je meedoen met (groot)ouder en kind of met vrienden en vriendinnen? Allen zijn van harte welkom, voor liefhebbers zijn er zelfs boules die je voor deze dag kunt lenen. Kwestie van even vooraf vragen. Hoe dan ook gaat het vast een sfeervolle dag worden. U bent van harte uitgenodigd!

toernooigegevens

De inschrijfkosten zijn € 12,= per team, te voldoen bij aanmelding vóór 10.00 uur, de wedstrijden vangen aan om 10.30 uur. En er zijn ook nog prijzen in natura te winnen.
Je kunt je
aanmelden tot uiterlijk 24 mei via de website www.dupke-jeudeboules.nl of per e-mail naar wedstrijdsecr@dupke-jeudeboules.nl.

voor aanmeldingsgegevens en affiche: klik hier

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Het was een zonning Milkshaketoernooi 2019.
   (23-04-2019)

EEN ZONNIG MILKSHAKETOERNOOI 2019

Op zaterdag 20 april waren 42 spelers met elkaar in de strijd op het eerste buitentoernooi van dit jaar. Het was een meer dan zonovergoten dag, hetgeen de geweldige sfeer nog eens extra ten goede kwam. In een relaxte sfeer werden in wisselende doubletten mooie partijen gespeeld. Tussendoor verzorgden de organisatoren, Henk en Paula Schellekens met behulp van anderen achter de bar voor het wedstrijdverloop, de heerlijke hapjes en een drankje. Het buitenseizoen kon niet mooier worden geopend!

foto's: klik hier

 

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Gaat pétanque in 2024 olympisch worden?
   (21-11-2018)

WORDT PÉTANQUE EEN OLYMPISCHE SPORT?

Als je naar de Olympische spelen kijkt zie je een groot scala aan populaire en soms ook wat minder populaire of zelfs wonderlijke sporten. Ja, en wat zouden wij als fanatieke spelers liever willen dan dat pétanque in dat rijtje aansluit? Frankrijk is hét land waar het ooit begon en pétanque een enorm populaire sport is. Je kunt, anders dan bijvoorbeeld in Nederland, ook op TV belangrijke partijen volgen. Er gebeurt ook veel, anders dan bij voetbal wordt er hoe dan ook steeds iedere ronde gescoord, met prachtige plaatsballen of een schot met carreau.

Wat is het geval? Frankrijk is gekozen als organisator van de Olympische 2024. Elk organiserend land mag zijn eigen ideeën inbrengen welke sporten hij buiten het vaste programma wil inbrengen. Dat heeft heel wat voeten in de aarde omdat altijd het Olympisch Comité het laatste woord heeft. Daar gaan jarenlange goede voorbereidingen in zitten en zoveel hoofden zoveel zinnen. Frankrijk zal Frankrijk niet zijn als hun populaire sport 'Pétanque' in 2024 niet de volle aandacht krijgt. Daarom wil het Franse Olympisch Comité in 2024 pétanque tot Olympische sport verheffen. Het definitieve en volledige programma van de Spelen 2024 wordt officieel vrijgegeven in december 2020, wat dat betreft moeten we helaas nog wel geduld beoefenen voor we daarover zekerheid hebben.

Het zou een enorme impuls voor de Pétanque-sport zijn. Dan zou zelfs het soms wat stoffige imago definitief verleden tijd zijn en ook de jeugd voortaan aanspreken. De afgelopen jaren heeft JBC 't Dupke er alles aan gedaan om pétanque als wedstrijdsport te promoten. En met succes, want op dit moment heeft de vereniging 4 teams die deelnemen aan de Nationale Pétanque Competitie en is het 1e team zelfs landskampioen 2017 en werd 5e bij de landskampioenen die dat jaar voor de Eurocup streden.

We hebben nog even te gaan, dus. Ook in Nederland hebben we de tijd om onze prestaties met het nieuwe bondsbeleid stevig op de kaart te krijgen. We zullen er in de pétanquewereld Nederland nog heel wat werk voor moeten verzetten, maar wie weet zal dan ook Nederland vertegenwoordigd zijn bij de Olympische Spelen 2024!

Voor meer informatie: klik hier

(Terug naar boven)

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Mei 2019 »
M D W D V Z Z
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Laatste Nieuws:

10-05-2019

Man-vrouw toernooi op zondag 26 mei.

Lees meer...

23-04-2019

Het was een zonning Milkshaketoernooi 2019.

Lees meer...

21-11-2018

Gaat pétanque in 2024 olympisch worden?

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Registratie
Wachtwoord wijzigen
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...