U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: 't Dupke 1 een stap dichter bij het landkampioenschap
   (16-02-2020)

'T DUPKE 1 EEN STAP DICHTER BIJ HET LANDKAMPIOENSCHAP

Afgelopen zaterdag vond een cruciale wedstrijd plaats tussen de nummers 1 en 2 in de Topdivisie van de Nationale Pétanque Competitie (NPC). Les Cailloux uit Zeist kwam op bezoek in Sint-Michielsgestel met één puntje meer op de ranglijst dan 't Dupke. De tegenstander was inmiddels al 2 keer landskampioen en stond op scherp om die titel te prolongeren. Uiteraard had het team van 't Dupke zich ook goed voorbereid en kon eveneens bogen op een uitzonderlijk goede spelersselectie.

De eerste ronde ging van start en meteen werden de ambities van beide teams al duidelijk. Puntje voor puntje kropen ze in een strijd van 3 doubletten redelijk met elkaar op, zij het dat 't Dupke op alle velden voor bleef staan. Goed geconcentreerd en scherp trok uiteindelijk het thuisteam de eerste 3 punten naar zich toe. De meest wenselijke uitgangspositie, waarbij 't Dupke puur voor de winst moest gaan. Vervolgens speelde de teams twee triplet-partijen en ook die wist 't Dupke binnen te halen. Daarmee was in deze ronde de winst al binnen, aangezien er maximaal 8 punten gehaald kunnen worden. Met in de laatste ronde van weer 3 doubletten behaalde het team in een paar zinderende partijen nog twee partijen binnen. Met een fantastische eindstand van 7-1 kan het team de eindspurt in de competitie in gaan. Die bestaat uit nog drie zaterdagen tegen teams die allemaal lager staan. Geen uitgemaakte zaak natuurlijk, een foutje kan immers in een klein hoekje zitten en het gaat over slechts één puntje meer dan Les Cailloux.

Als ook die afsluitende dagen met winst worden afgerond mag JBC 't Dupke zich op 28 maart a.s. voor de tweede maal landskampioen noemen.

 

team Dupke 1 (op de foto ontbreekt Noëlle Viguurs)

(Terug naar boven)


Openbaar nieuws: Alle activiteiten en toernooien 2020 van 't Dupke zijn bekend.
   (30-01-2020)

ALLE ACTIVITEITEN VAN 'T DUPKE OP EEN RIJ

Alle evenementen en toernooien 2020 van JBC 't Dupke zijn inmiddels bekend. Voor de eigen leden zijn er de gebruikelijke interne toernooien en de mix avonden op donderdag.

Verder zijn er weer diverse aantrekkelijke toernooien die voor iedereen toegankelijk zijn. Met het Milkshake toernooi wordt op 18 april het buitenseizoen officieel geopend. Er worden 3 doubletpartijen gespeeld in wisselende samenstelling.

Op 7 juni staat een Man-Vrouw toernooi op de agenda. En op 28 juni speciaal voor mensen met een bondslicentie  een sextetten toernooi. Dat is een ultieme uitdaging voor het spelen in een groter team.

 Op 5 juli is er een voor 't Dupke nieuwe activiteit met een Lady's Day Promotietoernooi. Wij verwachten dat daar grote belangstelling voor zal zijn, dus tijdige inschrijving is aan te raden.

En als laatste het traditionele Zegenwerptoernooi op 6 september. Dat bestaat eigenlijk uit 2 toernooien op één dag. Eén voor licentiespelers  en één voor recreatieve spelers. Die laatste is weer voor iedereen toegankelijk.

Er is weer al met al heel wat te beleven, noteer dus de data alvast in je agenda. En als je slim bent meld je je meteen aan voor de activiteiten die je aanspreken.

Elders op de website onder 'Evenementen' - 'Toernooien' is uitgebreider informatie te vinden en wordt aangegeven hoe je je kunt inschrijven. Doe het nú!

 

Voor een beknopt overzicht van alle activiteiten: klik hier

(Terug naar boven)

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« April 2020 »
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Laatste Nieuws:

16-02-2020

't Dupke 1 een stap dichter bij het landkampioenschap

Lees meer...

30-01-2020

Alle activiteiten en toernooien 2020 van 't Dupke zijn bekend.

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...