U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

Openbaar nieuws: NPC afgesloten, eerste team Nederlands kampioen
   (14-05-2020)

JBC 'T DUPKE NEDERLANDS KAMPIOEN PÉTANQUE

team 1 Nederlands kampioen
In 2015 heeft in Nederland de competitie pétanque een enorme verandering ondergaan. De Nederlandse Pétanque Competitie (NPC) is opgebouwd uit divisies, waarbij de acht topteams uit heel het land uitkomen in de topdivisie. Vergelijk het maar met de eredivisie in het voetbal. Het 1e team van JBC 't Dupke uit Sint-Michielsgestel maakt daar deel van uit. In 2017 wist 't Dupke het landskampioen naar zich toe te trekken. Nu, in 2020, wist het opnieuw het kampioenschap te veroveren. Met slechts één verliespartij en eenmaal gelijkspel op wat mindere dagen mag 't Dupke zich voor de tweede maal Nederlands verenigingskampioen pétanque noemen. Door de coronacrisis was het helaas niet meer mogelijk om de competitie af te maken, er stonden nog twee speeldagen op het programma. De kans was overigens heel klein dat er verandering zou plaatsvinden in de eindstand. Het verschil met de twee resterende tegenstanders was veel te groot. De enige concurrent van formaat was Les Cailloux uit Zeist, die de afgelopen twee jaar kampioen was geworden. Maar uitgerekend dit team had 't Dupke uit en thuis overtuigend met 6-2 verslagen. Al met al een terechte eindstand en een prachtig resultaat.

Dit betekent dat het team dit jaar Nederland mag gaan vertegenwoordigen voor het landenkampioenschap in de Eurocup. Die kampioenschappen staan gepland op eind november 2020 in Frankrijk. Ervan uitgaande dat de corona tegen die tijd geen spelbreker gaat worden.

ook andere teams deden het goed
Het 2e team kwam uit in de derde divisie en deed daar eigenlijk hele goede zaken; het eindigde prominent op de tweede plaats. De enige dwarsligger was het team van Jeu de Bommel, het enige team dat Dupke 2 eenmaal wist te verslaan en eenmaal gelijk speelde. Daarmee werd helaas de promotie naar de tweede divisie gedwarsboomd.

Het 3e team speelde dit jaar erg wisselvallig in de vierde divisie. Goede dagen werden teveel afgewisseld met mindere dagen, met als gevolg dat genoegen moest worden genomen met een magere vijfde plaats.

Het 4e team in de zesde divisie daarentegen deed het weer uitstekend en had, met slechts één puntje onder de koploper Va-Tout uit Breda, zelfs het kampioenschap binnen bereik. Door de coronacrisis werd de wedstrijd voor de laatste speeldag afgelast, die nota bene tegen Va-Tout zou zijn. Het 4e team zal dus komend jaar toch in dezelfde divisie een hernieuwde poging moeten wagen.

 

Zoek in site:
Loginstatus:
Kalender:
« Januari 2021 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Laatste Nieuws:

16-06-2020

EK pétanque komt naar 's-Hertogenbosch

Lees meer...

Openbaar nieuws
Clubnieuws
Nieuwsarchief
Het spel
't Dupke
Lidmaatschap
Aanmelding
Bestuur en commissies
Ledenlijst
Statuten en reglementen
Clubkleding
NPC
Interne competitie
Nationale kampioensch.
Evenementenkalender
Toernooien 't Dupke
Toernooien Nederland
Fotoalbums algemeen
Fotoalbums clubleden
Video's
Login
Logout
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...